На Житомирщині звели сільську амбулаторію

На Житомирщині звели сільську амбулаторію

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Липне на Житомирщині за програмою Президента «Велике будівництво» відкрили нову амбулаторію, що стала вже двадцятою в області. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Фейсбуці.

«Заклад буде обслуговувати майже 3 тисячі жителів Любарської громади та ще прилеглих сіл, зокрема із Липне, Кутище, Филинці, Веселка, Михайлівка, Горопаї, Меленці, Браталів. На сьогодні важливим є забезпечення доступності до кваліфікованої медичної допомоги для мешканців сільських населених пунктів», - йдеться у повідомленні.

Бунечко наголосив, що амбулаторія в селі Липне стала на Житомирщині 20-ою, яку звели за програмою «Велике будівництво». Зазначається, що в амбулаторії є 2 кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурна, перев’язувальна, оглядова, кімнати для персоналу, зона очікування, кімната здоров’я.

На будівництво та оснащення закладу спрямували майже 9 млн грн. Для амбулаторії також придбали автомобіль Renault Duster вартістю майже 0,5 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соцінфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-