Дефібрилятори з’явились на вінницьких вокзалах та в «Прозорих офісах»

Дефібрилятори з’явились на вінницьких вокзалах та в «Прозорих офісах»

Фото
Укрінформ
У Вінниці на вокзалах та в «Прозорих офісах» встановили автоматичні зовнішні дефібрилятори, які зможуть врятувати людині життя у разі зупинки серця.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Шість боксів з автоматичними зовнішніми дефібриляторами (АЗД) встановили у громадських місцях Вінниці. Пристрої розмістили на залізничному вокзалі, двох автовокзалах – Центральному та Західному, а також у «Прозорих офісах» на проспекті Космонавтів, вулиці Замостянській та вулиці Соборній. Зовнішні дефібрилятори використовують для надання допомоги людині, в якої зупинилося серце», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці пристрої з'явилися у місті під час реалізації проєкту «АЗД рятує життя». Його реалізують Фонд громади «Подільська громада» спільно з Громадською організацією «Агенція екстреної медичної допомоги» у партнерстві з Вінницькою міською радою та Вінницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Окрім придбання і встановлення апаратів АЗД, під час проєкту відбулись 12 тренінгових навчань для майже 200 людей з числа цільових груп та охочих вінничан. Першими пройшли навчання співробітники «Муніципальної варти» та «Прозорих офісів». Відтак сертифікати про проходження курсу з надання домедичної допомоги отримали майже 70% працівників міських центрів надання адмінпослуг.

Вінницький залізничний вокзал став другим після Києва, де встановлено апарат АЗД, а місцеві автовокзали – перші, де з'явились ці пристрої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-