У Маріупольському порту відклали відсторонення від роботи невакцинованих працівників

У Маріупольському порту відклали відсторонення від роботи невакцинованих працівників

Укрінформ
У Маріупольському морському торгівельному порту відклали відсторонення з 8 листопаду від роботи працівників, які ще не вакцинувалися проти COVID-19. Порт продовжує працювати у звичайному режимі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила пресслужба порту.

«З 8 листопада колектив Маріупольського морського торгового порту продовжує працювати у звичному режимі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в.о. директора порту Ігор Барський пішов назустріч профспілковій організації порту і відтермінував дію наказу (від 02.11.2021 р.), згідно з яким співробітники могли потрапити на робочі місця лише за наявності одного з перерахованих документів: сертифіката про вакцинацію від COVID-19; медичної довідки щодо протипоказань до вакцинації чи негативного результату ПЛР-тесту.

За словами голови профспілкової організації порту Владислава Мирошниченка, у профспілку звертаються портовики, які готові вакцинуватися, але при напливі охочих не всі встигли це зробити, хтось не зміг отримати довідку про протипоказання до вакцинації через неймовірне завантаження медиків під час пандемії.

«Профком відстоює інтереси трудового колективу і керівник порту завжди йде назустріч людям. Враховуючи високий показник вакцинованих портовиків, а це понад 70%, заходи, пов'язані з виконанням наказу № 593, буде відкладено», - запевнив Мирошниченко.

У повідомленні підкреслили, що у Маріупольському порту з початку пандемії коронавірусу активно проводиться роз'яснювальна кампанія серед співробітників про необхідність дотримання протиепідемічних заходів, зокрема, про важливість вакцинації. Крім того, для тих, хто ще не встиг зробити щеплення, адміністрація продовжить організацію проведення вакцинації в оздоровчому пункті на території підприємства або на виїзді в одному з офіційних пунктів вакцинації.

Читайте також: У регіонах відновили роботу моніторингові групи з подолання COVID-19

З початку пандемії у Донецькій області зафіксовано 135 150 хворих із діагнозом COVID-19, одужали 109 511 людей і 3 669 осіб померли.

Як повідомлялося, за весь час пандемії в Україні захворіла 3 088 501 особа; одужали 2 520 956 осіб; летальних випадків – 72 557.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-