Зниклу у Черкасах дитину допоміг знайти службовий пес

Зниклу у Черкасах дитину допоміг знайти службовий пес

Фото
Укрінформ
У Черкасах службовий собака допоміг правоохоронцям за півтори години знайти 13-річну дівчинку, яка втекла з дому після конфлікту з рідною матір’ю.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі обласної поліції.

Зазначається, що до поліції Черкаської області зателефонувала жінка та повідомила про те, що її дитина пішла з дому і не повернулася. Мати розповіла, що спочатку вона самостійно намагалася розшукати доньку, а коли пошуки не дали результату, вирішила звернутись до правоохоронців.

У результаті на пошуки дитини залучили місцевих поліцейських, ювенальну поліцію, а також інспектора-кінолога поліції Черкаської області Андрія Давиденка, зі своєю чотирилапою напарницею Дакотою.

Фото нацполіції
Фото нацполіції

Пошуки зниклої почались з місця її мешкання, де німецька вівчарка відразу «взяла слід» та через півтори години знайшла інший будинок, де й перебувала дівчинка.

«Складність була у тому, що ми спочатку не знали, де шукати дитину — місто велике. Собака пройшла за запаховим слідом та вказала на будинок, в якому, як стало відомо пізніше, й перебувала дитина», - пояснив кінолог Андрій Давиденко.

Читайте також: У Львові пройшов парад собак, які боронили схід України

З’ясувалось, дитина була у подруги та через сварку із матір’ю соромилася повертатися додому. Наразі правоохоронці вже провели профілактичну роботу з дівчинкою та її мамою задля уникнення подібних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, на Вінниччині у Хмільницькому районі правоохоронці затримали за підозрою у вбивстві матері 16-річну дівчинку – жінці завдали близько 30 ударів ножем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-