На Чернігівщині висадили понад 2 мільйони саджанців лісових порід - ОДА

На Чернігівщині висадили понад 2 мільйони саджанців лісових порід - ОДА

Укрінформ
На Чернігівщині від початку старту програми Президента "Зелена країна" та акції Держлісагентства "Створюємо ліси разом" висадили вже понад 2 млн саджанців дерев лісових порід. За цим показником область увійшла до трійки лідерів у державі.

Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"Понад 2,14 мільйона дерев висадили на Чернігівщині з початку дії програми Президента України "Зелена країна" та акції Держлісагентства "Створюємо ліси разом". За кількістю висаджених дерев область увійшла до трійки лідерів", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що до заліснення Чернігівщини активно долучились лісові господарства, органи влади усіх рівнів, заклади освіти та науки, екоактивісти.

Читайте також: Правильне створення нових лісів збереже біорізноманіття - міністр Абрамовський

В ОДА додають, що вказані вище екоініціативи започатковані на підтримку міжнародного проєкту Greening of the Planet. Він має на меті об’єднати людство задля порятунку планети від глобального потепління та її збереження для майбутніх поколінь.

Цьогоріч акція в Україні триватиме до 30 листопада.

Читайте також: Українці за добу висадили 3,8 мільйона дерев

Як повідомляло агентство, у червні поточного року Президент Володимир Зеленський оголосив про започаткування екологічного проєкту "Зелена країна”, покликаного за 10 років збільшити загальну площу лісів на 1 млн га. Для цього в найближчі три роки в Україні планується висадити 1 млрд дерев. Стартувала кампанія на початку жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-