Смертельна ДТП у Харкові: у водія Infiniti візьмуть кров для проведення експертиз

Смертельна ДТП у Харкові: у водія Infiniti візьмуть кров для проведення експертиз

Укрінформ
У 16-рчного водія "Infiniti" Миколи Харківського, який відмовився здати кров після ДТП 26 жовтня, де загинула людина та ще троє госпіталізовані, все ж таки візьмуть кров для проведення експертиз.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Масі Найєм, передає Укрінформ.

"У Миколи Харківського примусово відберуть кров для проведення експертиз. Поліція зробила те, що потрібно було: звернулась до суду з відповідним клопотанням. Дякую!", - написав адвокат.

За його словами, сьогодні клопотання суд задовольнив: "Він дозволив слідчому примусове відібрання зразків крові підозрюваного. Для чого це? Зразки крові необхідні для порівняльного аналізу в ряді спеціальних експертиз, більшість з яких вже призначені".

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: суд відправив 16-річного підозрюваного до СІЗО

"Строки апеляційного оскарження запобіжного заходу повинні були закінчитись ще 2 листопада. Адвокати нашої компанії промоніторили - скарга не надходила. Чи означає це те, що сторона захисту згодна з необхідністю тримання підозрюваного під вартою? Думаю, скоро дізнаємось", - написав адвокат.

У тексті йдеться, що Міллер юридична компанія представляє інтереси потерпілої разом із колегами з компанії ACF Partners.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада у Харкові адвокат потерпілої Ігор Черняк заявив, що 16-річний водій "Infiniti" відмовився від добровільної здачі аналізу крові, який має значення для слідства, бо може виключити відсутність в організмі речовин, що впливають на кваліфікацію злочину.: "Закон надає обвинуваченому право відмовитися від аналізу крові, але слідчі можуть звернутися до суду та за його рішенням примусово відібрати біологічні зразки".

28 жовтня Київський райсуд Харкова взяв під варту на два місяці без права на заставу 16-річного водія "Infiniti" Миколу Харківського. Його адвокатка Інна Данилова, яка просила відпустити хлопця під домашній арешт, сказала, що підзахисний пам'ятає тільки удар під час ДТП.

Читайте також: ДТП з Infiniti: 16-річний водій досі не виплатив компенсацію за стрілянину два роки тому

26 жовтня близько 20:40 16-річний водій автомобіля «Infiniti» Микола Харківський на швидкості понад 100 км/год намагався на червоне світло перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна та зіткнувся із машиною "Chevrolet". Внаслідок аварії 58-річний водій "Chevrolet" загинув на місці, троє пасажирів «Infiniti» — двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина доставлені до лікарні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

Читайте також: Смертельна ДТП з Infiniti: 16-річному водію «світить» до 10 років тюрми

За даними прокуратури, 16-річному водію "Infiniti" Миколі Харківському через непогашену судимість може загрожувати за смертельне ДТП понад 8 років за ґратами: "Улітку 2021 він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження відносно стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка. Строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще 2 роки за попередній злочин, і максимальне покарання, яке йому загрожує - 10 років за ґратами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-