У Дніпрі прощаються з ученим, засновником Університету Нобеля Борисом Холодом

У Дніпрі прощаються з ученим, засновником Університету Нобеля Борисом Холодом

Фото
Укрінформ
У Дніпрі сьогодні прощаються із засновником і президентом першого в регіоні приватного вишу, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором економічних наук, членом Клубу ректорів Європи, професором Борисом Холодом, який помер 2 листопада.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Я знав його не лише як засновника Університету імені Альфреда Нобеля, а й як товариша мого покійного батька, з яким вони разом їздили в експедиції до далекого Салехарду.

Він завжди мав особливу енергетику, а тому легко об’єднував довкола себе людей. Він не раз доводив: успіху можна досягти лише викладаючись на повну. Не заради високих посад, а щоб створити щось, що житиме після тебе і допоможе іншим”, - написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Дніпра Борис Філатов.

У Дніпрі проходять похорон президента університету Нобеля Бориса Холода / Фото: opentv

Він зауважив, що шість років тому підтримка Бориса Холода відіграла важливу роль і дала початок тому, щоб нині відомий соціальний проєкт «Університет третього віку» вийшов не просто на загальноміський рівень Дніпра, а й став прикладом для всієї країни.

Як повідомляє сайт місцевого телеканалу "Відкритий", панахида проходить перед входом у головний корпус Університету ім.Альфреда Нобеля, де сьогодні оголошено день жалоби. Попрощатися з ученим і педагогом прийшли сотні людей, серед них — друг Бориса Холода, завкафедри вишу Анатолій Задоя, ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий. Співчуття приймає син, ректор Університету імені Альфреда Нобеля Сергій Холод.

Борис Холод народився 3 січня 1941 року в с. Городище Сумської області. Вищу освіту отримав у Дніпропетровському державному університеті, дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філософських наук захистив в Академії суспільних наук, став доктором економічних наук після захисту дисертації у Інституті економіки промисловості НАН України.

У 1993 році він заснував перший на Дніпропетровщині виш недержавної форми власності - Університет імені Альфреда Нобеля (на той час - Дніпропетровська академія управління, бізнесу та права), який і очолював до кінця життя.

У різні роки працював заступником міністра освіти і науки України, першим заступником міністра освіти України (1999-2000 рр), головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (2000-2004 рр).

Борис Холод - автор понад 180 наукових робіт, зокрема й монографій і підручників. Має нагороди: орден «За заслуги» III ступеня, орден Данила Галицького, знак Державної служби України «За сумлінну працю», Золота медаль Американського Бібліографічного товариства; є лауреатом Міжнародної премії Сократа і володарем почесного звання «Лицар Вітчизни».

Фото: opentv.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-