На Закарпатті депутати облради планують обрати нового голову

На Закарпатті депутати облради планують обрати нового голову

Укрінформ
На Закарпатті завтра, 4 листопада, депутати збираються на чергову сесію облради, під час якої обиратимуть нового голову та вирішуватимуть питання щодо COVID-19.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив тимчасовий головуючий, депутат Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.

"Сьогодні представники чотирьох фракції Закарпатської обласної ради зібралися напередодні завтрашнього чергового пленарного засідання 4-ї сесії Закарпатської обласної ради. За результатами зібрання проголосували звернення до громади області, правоохоронців та апарату облради з тим, аби завтра нам була забезпечена можливість провести засідання", - сказав Чубірко.

З його слів, йдеться про засідання, на якому повинні обрати нового голову облради (чинному голові облради Олексію Петрову минулого тижня голосуванням достроково припинили повноваження) та проголосувати життєвонеобхідні для області питання стосовно COVID-19, в тому числі щодо кисню для медзакладів.

Читайте також: Поліція опечатала кабінети чиновників Закарпатської облради

Чубірко зазначив, що звернення підписали представники чотирьох політичних партій в обласній раді, які голосували за відставку Петрова. Мова йде про "Рідне Закарпаття", "Команду Андрія Балоги", "Батьківщину" та "Європейську Солідарність".

"Текст звернення ми занесли в канцелярію облради. Сподіваємося, нам забезпечать роботу в належному режимі, адже минулого разу спочатку не було ключа від сесійної зали, потім в залі вимкнули світло і нам довелося голосувати руками", - сказав Чубірко.

Представники фракцій у свою чергу заявили в поліцію про перевищення владних повноважень Петровим та самоуправство, за цією заявою порушено кримінальне провадження.

Як повідомляв Укрінформ, за заявою голови Закарпатської обласної ради Олексія Петрова поліція також порушила справу за ч.1 ст. 361 ККУ (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж), також він звертався до правоохоронців із заявою про нелегітимну сесію, на якій голосуванням депутати припинили повноваження чинного голови.

Читайте також: Голова Закарпатської облради не згоден із відставкою та звернувся до СБУ та прокуратури

У минулий четвер, 28 жовтня, депутати закарпатської обласної ради 36 голосами достроково припинили повноваження чинного голови від пропрезидентської партії “Слуга народу” Олексія Петрова.

Фото: Закарпатська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-