У Тернополі споруджують перший в Україні всесезонний трамплін для лижного фристайлу

У Тернополі споруджують перший в Україні всесезонний трамплін для лижного фристайлу

Фото
Укрінформ
Cучасний всесезонний трамплін для лижного фрістайлу облаштовують у Тернополі.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міськради, передає Укрінформ.

«Трамплін у Тернополі стане першим об’єктом, що забезпечить повноцінну цілорічну підготовку українських спортсменів-лижників у дисциплінах фрістайлу могул та біг-ейр. Комплекс відповідатиме сертифікаційним вимогам Міжнародної лижної федерації (FIS) для проведення змагань в дисципліні «Лижний фрістайл (біг-ейр)». Тому розраховуємо, що ця локація стане не лише ще однією базою для тренувань української збірної, а й чудовим місцем для проведення змагань всеукраїнського та континентального рівнів», - сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, завдяки облаштуванню споруди сучасним штучним покриттям і надувним елементом для приземлення, тут будуть оптимальні умови для круглорічного тренувального процесу, а змагального – в штатному зимовому режимі.

Завдяки можливості вибору відповідної висоти для стартового розгону, на сучасному об’єкті спортивної інфраструктури тренуватися зможуть спортсмени будь-якого рівня підготовленості.

У перспективі – можливість використання цієї споруди й для тренувального процесу у велоспорті та навіть мотоспорті.

На трампліні зможуть тренуватися і змагатися лижники та сноубордисти з різних областей, адже подібної спортивної споруди в Україні немає.

Унікальний проєкт реалізовується спільно з Федерацією лижного спорту України.

Читайте також: Зеленський оглянув новий палац спорту в Ізмаїлі

Як повідомляло агентство, у світі фрістайл – один із популярних видів спорту та дозвілля. Вражає досвід Utah Olympic Park, який розташований в м. Парк-Сіті в штаті Юта, США. Цей комплекс побудований для активного відпочинку городян. Там передбачені заняття спортом і для людей з обмеженими можливостями.

Цієї весни у Швейцарії на етапі Кубка Європи з фрістайлу українські спортсмени вибороли “срібло" та “бронзу”. А перед цим дві золоті, одну срібну і три бронзові нагороди вибороли українські фрістайлісти на домашньому етапі Кубка Європи з лижної акробатики. Змагання проходили на гірськолижному курорті Красія на Закарпатті.

Фрістайл (англ. Freestyle skiing) – це вид лижного спорту, який включений в програму зимових Олімпійських ігор. Фрістайл поєднує в собі мікс дисциплін – акробатику, могул, скі-крос, лижний хафпайп, слоупстайл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-