На Донеччині висадили 20 тисяч молодих паростків дубів

На Донеччині висадили 20 тисяч молодих паростків дубів

Фото
Укрінформ
На Донеччині в рамках президентської програми «Зелена країна» сьогодні висадили 20 тис молодих паростків дубів.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації.

«Двадцять тисяч молодих паростків дубів висадили у Донецькій області сьогодні, 29 жовтня. Понад 100 людей зібралось на двох гектарах зораної ділянки лісосмуги Миколаївської територіальної громади, щоб висадити молодий ліс. Саджали паростки в рамках президентської програми «Зелена країна», спрямованої на захист природи та довкілля в Україні», - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Стороженко, до кінця року планується створити 150 гектарів нових лісів.

«Ми закликаємо громадськість, щоб усі долучались до таких акцій. На сьогодні висаджено 90 гектарів. В рамках президентської програми за 3 роки повинні посадити 1 млрд дерев та мільйон гектарів нового лісу», - повідомив Стороженко.

Він підкреслив, що це амбітні плани, тому в області заклали новий селекційно-насіннєвий центр за підтримки голови ОДА Павла Кириленка. І за президентською програмою «Велике будівництво» вже у грудні поточного року планується відкриття цього центру.

Читайте також: У РНБО розглянули питання збереження та відтворення лісів

Керівник апарату Донецької обладміністрації Олег Свинаренко зазначив, що представники ОДА вже не вперше підтримує такі важливі проєкти.

«Ми сьогодні долучились до президентської програми «Зелена країна». Ми розуміємо, що ліси це легені країни, легені Донбасу. Будемо жити в зеленій країні там, де все цвіте та є багато лісів. Це дуже важливо для здоров'я нації», - заявив він.

Сьогодні у висаджуванні дерев взяли участь заступник голови Донецької обладміністрації Денис Клюшников та представники низки структурних підрозділів ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-