У школах Запоріжжя продовжили канікули через карантин

У школах Запоріжжя продовжили канікули через карантин

Укрінформ
У школах Запоріжжя за рекомендацією облдержадміністрації подовжили канікули до 7 листопада. 

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник голови Запорізької ОДА Руслан Шиханов.

“Запорізька ОДА, з огляду на ситуацію із захворюваністю, рекомендує керівникам місцевих управлінь освіти та науки, а також педагогічним радам подовжити канікули, якщо це не суперечить освітньому процесу. Здоров’я дітей - пріоритет №1”, - сказав Шиханов.

Відповідні рішення вже прийняті у Бердянську та Запоріжжі.

“У зв’язку з напруженою епідеміологічною ситуацією в місті, термін осінніх канікул у запорізьких школах подовжується до 7 листопада поточного року. Відповідне рішення будо прийнято на засіданні місцевої комісії з питань ТЕБ та НС м. Запоріжжя”, - написав у Фейсбуці заступник міського голови Анатолій Васюк.

За даними Запорізького обласного центру контролю та профілактики захворювань МОЗ, за минулу добу в області COVID-19 виявили у 173 дітей. За весь час пандемії захворіло 8737 дітей.

Читайте також: Київ посилює карантин з 1 листопада

За інформацією Системи охорони здоров’я України, Запорізька міська дитяча лікарня №5, де для лікування хворих на коронавірус виділено 128 ліжок, заповнена на 34,4% (44 місця зайняті), також діти з COVID-19 перебувають на лікування у лікарні Бердянська, Мелітополя, обласній інфекційній лікарні.

Як повідомлялося, Запорізька область перейшла до червоної зони епіднебезпеки 18 жовтня. Відтоді школи знаходяться на канікулах. Чому педагогічні ради шкіл відправляють учнів на канікули, а не на дистанційне навчання, - на місцях не коментують. Проте не виключають, що через незаплановані затяжні канікули доведеться вчитися в червні.

За останню добу в області зареєстровано 1450 випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на 28 жовтня зареєстровано 138908 лабораторно підтверджених випадків. За добу зареєстровано 32 летальних випадки. Всього одужали - 109986 осіб (за добу –348).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-