Після призначення головою Херсонської ОДА Лагута залишиться у виборчому бюлетені

Після призначення головою Херсонської ОДА Лагута залишиться у виборчому бюлетені

Укрінформ
Після призначення головою Херсонської облдержадміністрації кандидат у народні депутати від Партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Геннадій Лагута залишиться у виборчому бюлетені, адже підстав для скасування його реєстрації нема.

Заяву про відмову від балотування можна було подати до Центральної виборчої комісії до 18 жовтня. Про це заявив радник з юридичних питань ГО ОПОРА Павло Романюк, передає Укрінформ. 

«Підстави для скасування реєстрації кандидата у народні депутати визначені частиною 5 статті 61 Закону України «Про вибори народних депутатів». Це може бути звернення кандидата у депутати про відмову від балотування, але не пізніше, ніж за 12 днів до дня голосування, у випадку припинення громадянства, вибуття кандидата за межі України на постійне проживання, визнання кандидата недієздатним або у випадку його смерті. Варто зазначити, що якщо звернення про відмову від балотування кандидатом для скасування його реєстрації подане пізніше як за 12 днів до дня голосування, ЦВК не розглядає таку заяву та не приймає жодного рішення. І в такому випадку у бюлетені штамп «Вибув» не ставиться», - підкреслив Романюк.

Член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий у коментарі ОПОРІ також зазначив, що скасування реєстрації за заявою кандидата вже неможливе.

Читайте також: Кандидат у народні депутати знявся з перегонів – ЦВК скасувала реєстрацію

«Штамп «Вибув» зазвичай видається у випадку, коли рішенням суду скасована реєстрація після того, як надруковані бюлетені. Підозрюю, що скасувати реєстрацію на даний час більш неможливо, ніж можливо. Тому підозрюю, що кандидат Геннадій Лагута буде у виборчих бюлетенях», - сказав він.

Кандидата у народні депутата від Партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» Геннадія Лагуту 27 жовтня призначили головою Херсонської облдержадміністрації. Будучи на посаді у приміщенні Херсонської ОДА, він закликав виборців на виборах у 184 окрузі голосувати за кандидата від партії "Слуга народу" Сергія Козиря.

Як повідомлялося, 20 вересня партія «Слуга народу» висунула кандидатом у народні депутати по 184 округу голову Херсонської ОДА Серія Козиря. Його головним конкурентом ЗМІ називали саме Лагуту.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-