Шмигаль відкрив Центр безпеки на Донеччині

Шмигаль відкрив Центр безпеки на Донеччині

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв участь у відкритті Центру безпеки громадян в смт Очеретине Покровського району на Донеччині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні черговий доказ доброї співпраці центральної влади, влади місцевої, обласної, коли створюється вже 16-й центр безпеки громадян. Донеччина є лідером і задає тон в багатьох інноваційних речах. Перший такий центр був відкритий на Донеччині», - сказав Шмигаль.

Він додав, що Центр має забезпечити безпеку, комфорт та стабільність у громаді.

Читайте також: Приватизація «Більшовика» сприятиме створенню робочих місць та інвестиціям - Шмигаль

Центр безпеки на території смт Очеретине створений в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Донецькою обласною державною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій щодо побудови ефективної системи цивільного захисту на території області.

У складі Центру безпеки розміщуються пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС України, а саме 99-та державна пожежно-рятувальна частина 15-го державного пожежно-рятувального загону (м. Авдіївка) Головного управління ДСНС України у Донецькій області зі штатною чисельністю 32 особи, який забезпечений двома пожежними автомобілями, рятувальним обладнанням, пожежно-технічним спорядженням і необхідним майном, та підрозділ Національної поліції Головного управління зі штатною чисельністю вісім осіб, який укомплектований двома оперативними автомобілями.

Шмигаль відкрив Центр безпеки на Донеччині / Фото: КМУ

Спеціалізація центру - гасіння пожеж, ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, надання допомоги населенню, забезпечення громадського порядку.

На території Донецької області в рамках реформування системи місцевого самоврядування створено 46 територіальних громад, в яких заплановано створити 28 Центрів безпеки громадян.

Шмигаль 27 жовтня перебуває у Донецькій області з робочою поїздкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-