Довибори в Раду: ЦВК оголосила попередження 14 кандидатам

Довибори в Раду: ЦВК оголосила попередження 14 кандидатам

Укрінформ
Центральна виборча комісія оголосила попередження 14 кандидатам у народні депутати на проміжних виборах до парламенту 31 жовтня в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область) за порушення термінів відкриття рахунків виборчих фондів.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатом опрацювання інформації, яка надходить до Центральної виборчої комісії, було виявлено, що окремі кандидати у народні депутати України у 184-му та 197-му округах, на жаль, не виконали передбачений законом «Про вибори народних депутатів України» обов’язок щодо відкриття рахунків своїх виборчих фондів», - зазначив член ЦВК Андрій Євстігнєєв.

Читайте також: На 184-му та 197-му округах сформовані 329 ДВК - ОПОРА

За його словами, це стало підставою для оголошення кандидатам попередження.

Водночас у пресслужбі ЦВК поінформували, що загалом попередження отримали 14 кандидатів.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів у одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК затвердила форму та колір бюлетенів

1 вересня в одномандатних виборчих округах №184 та №197 розпочався виборчий процес.

ЦВК зареєструвала загалом 45 кандидатів у народні депутати в ОВО №184 та №197, однак згодом скасувала реєстрацію п’яти осіб. Тож, станом на 19 жовтня, на проміжних виборах народних депутатів балотується 40 кандидатів: в ОВО № 184 (Херсонська область) – 15, в ОВО № 197 (Черкаська область) – 25.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-