Україні прогнозують не надто морозну зиму і близько +2° у листопаді

Україні прогнозують не надто морозну зиму і близько +2° у листопаді

Укрінформ
В Україні в листопаді температура повітря очікується в межах норми і може становити до 2° С.

Про це завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила на пресконференції в Укрінформі.

«У листопаді вся територія України очікується в межах норми. Відхилення від норми на плюс-мінус один градус. Температуру очікуємо близько 2,5°С по західній Україні. По центральних регіонах - до 2° С, по північному сходу очікуємо в межах 1°С. Нижче норми очікуємо в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Миколаївській областях і в Криму. Тут буде нижчий фон», - сказала Мартазінова.

Читайте також: Синоптики прогнозують Новий рік без снігу та з морозом до -15°

За її словами, наприклад, у Львівській області очікується температура на 2° С вище норми.

Синоптик підкреслила, що у грудні температура повітря теж буде в межах норми, від -2° С до -3° С. Січень загалом теж буде теплим - 3-4°С, за винятком окремих днів у період новорічних свят, коли може похолодати до -15°С. Лютий принесе опади, з температурою в окремі дні до 2° С, в деякі дні буде холодно.

Загалом, як підкреслила доктор фізико-математичних наук у галузі метеорології, професор, заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова, в Україні, як і в усіх інших країнах світу, продовжує змінюватися клімат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-