В аеропорту Дніпра почали будувати сучасну злітно-посадкову смугу - фото

В аеропорту Дніпра почали будувати сучасну злітно-посадкову смугу - фото

Велике будівництво
Укрінформ
В аеропорту Дніпра стартували роботи з побудови злітно-посадкової смуги, перону та руліжних доріжок.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА, передає Укрінформ.

«Будівництво нової злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра – історична подія. Важливий проєкт для Дніпропетровської області та для України в цілому. Адже сучасне летовище – не лише можливість подорожувати з комфортом. Це залучення інвестицій, розвиток економіки, інфраструктури, туризму»,– зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

У Дніпрі будують злітно-посадкову смугу / Фото: adm.dp.gov.ua

Роботи виконуватиме міжнародна компанія Onur Construction International, яка раніше збудувала злітно-посадкову смугу аеропорту Запоріжжя та термінал D і перон аеропорту «Бориспіль». Роботи здійснюються державним коштом за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Нова смуга буде довжиною 3200 м та завширшки 45 м. На ній встановлять новітнє світлосигнальне та радіотехнічне обладнання, яке дозволить саджати літаки навіть у туман. Зроблять і новітню систему енергоживлення, потужне водовідведення та сучасні очисні споруди.

Зараз ведуться підготовчі роботи до будівництва перону перед терміналом - знімають непридатний грунт. На майданчику працюють близько 40 одиниць техніки та майже сотня фахівців.

Читайте також: Ярославський: Пасажирський термінал аеропорту в Дніпрі побудований на 30%

Як зазначається, паралельно приватний інвестор, компанія DCH, працює над зведенням пасажирського термінала, VIP-термінала та адміністративно-побутового комплексу.

В ОДА наголосили, що після завершення будівництва зміниться категорія летовища. Воно зможе приймати навіть найбільші літаки, такі як Boeing 777 та Airbus A330. Планується, що пасажиропотік зростатиме: спершу в 2,5 раза, до понад 1 млн пасажирів на рік, а пізніше - до 4 млн людей.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки до Дніпропетровської області заявив, що на аеропорт у Дніпрі держава на цей рік виділила з бюджету майже 1,5 млрд грн. Планується, що роботи буде завершено протягом наступних двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-