У Харкові COVID-щеплення робитимуть навіть на ринках

У Харкові COVID-щеплення робитимуть навіть на ринках

Укрінформ
У Харкові незабаром можна буде вакцинуватися й на ринках.

Про це сказала на брифінгу заступниця міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Харкова Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є загальна мета - максимально збільшити кількість вакцинованих людей і кількість пунктів вакцинації. Серед іншого, вже є домовленості з керівниками ринків щодо відкриття там чергових пунктів вакцинації від коронавірусу. Зараз ми уточнюємо де саме можна розгорнути пункти вакцинації. Вони будуть підключені до інтернету, зокрема до ресурсу Helsi для того, щоб передавати інформацію в "Дію", де провакциновані люди будуть зафіксовані", - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, кількість ринків з пунктами вакцинації та час їх відкриття поки ще узгоджується, але затримок не передбачається. Заступниця міського голови зазначила, що ще напередодні планували відкрити пункт вакцинації на вокзалі, а за ніч його вже підключили до Helsi і він працює.

Горбунова-Рубан поінформувала, що за добу у 34 пунктах міста вакцинували 6700 людей.

"Щодо кількості хворих, то зараз у закладах, де лікують пацієнтів з коронавірусною інфекцією, перебувають 1157 хворих, з них 68 вакцинованих, причому більшість - лише першою дозою. Наповненість ліжок 75%. За добу госпіталізовано 112 хворих, на кисневій підтримці 892 пацієнти. У відділеннях інтенсивної терапії - 98 людей, на апаратах штучної вентиляції легень — 40 пацієнтів", - розповіла Горбунова-Рубан.

Читайте також: Чи робити COVID-щеплення людям з алергією - роз’яснення Нацслужби здоров’я

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 жовтня у Харківському районі, в тому числі Харкові, зареєстровано 1 066 нових випадків захворювання на коронавірус. Всього у Харківській області за період спостереження лабораторно підтверджено 191 206 випадків захворювання на COVID-19, під медичним спостереженням перебувають 26 897 людей, 159 876 пацієнтів одужали, 4 433 - померли.

За даними Центру громадського здоров'я, станом на 21 жовтня в Україні зафіксовано 22 415 нових випадків коронавірусу. Всього в Україні - 2 701 600 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, померли 62 389 людей, 2 352 835 - одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-