Пункт COVID-вакцинації відкриють на вокзалі у Харкові

Пункт COVID-вакцинації відкриють на вокзалі у Харкові

Укрінформ
Пункт вакцинації від коронавірусу готують до відкриття в медпункті залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«У медпункті залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський» готують до відкриття пункт вакцинації. Як тільки комп'ютер підключать до системи «HELSI.me», пункт почне працювати. Люди, яким потрібно рухатися залізничним транспортом, будуть виявляти бажання зробити щеплення, а ми їх будемо приймати», - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, вчора в місті прищепили близько 7 тис. осіб.

Читайте також: У Херсонській інфекційній лікарні серед важких COVID-пацієнтів немає вакцинованих - директор

«Люди почали робити щеплення інтенсивніше, і я продовжую запрошувати харків'ян на наші пункти вакцинації. Є «AstraZeneca», «Pfizer» і трохи вакцини «CoronaVac». Чекаємо надходження «CoronaVac», тому що він став популярний серед людей. Поки отримуємо невеликими партіями, і все відразу проколюємо», - пояснила посадовець.

Читайте також: На Одещині бракує місць в COVID-лікарнях, «швидкі» встигають не завждиволонтерка

За її словами, наразі у Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також в територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів та в амбулаторії на вул. Доватора у Новобаварському районі. Крім того, щонеділі, з 10:00 до 18:00, центри масової вакцинації проти COVID-19 функціонують на території торгових центрів «Україна», «Дафі», «Аве Плаза», «Караван».

Як повідомляв Укрінформ, станом на 19 жовтня у Харкові першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали 413 385 осіб. За минулу добу щеплення зробили 6 601 особа. Можливі черги на вакцинування у мерії пояснюють технологічними причинами: людині треба заповнити анкету, поспілкуватися з лікарем, обрати вакцину, а після вакцинування посидіти півгодини, щоб у разі появи реакції на щеплення, отримати необхідну допомогу.

Фото: vokzal.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-