У громаді на Хмельниччині за підтримки U-LEAD розвивають кооперативний рух

У громаді на Хмельниччині за підтримки U-LEAD розвивають кооперативний рух

Децентралізація
Укрінформ
У Щиборівській громаді на Хмельниччині за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» розвивають кооперативний рух.

Про це Укрінформу повідомили у “U-LEAD з Європою”.

“У Щиборівській громаді стартував проєкт розвитку кооперативного руху громади, який отримає підтримку в рамках ініціативи “U-LEAD з Європою”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Громадська організація «Оживи мрію» спільно з молочним кооперативом «Радодар», місцевими ЗМІ, сільськогосподарським підприємством «Агрокрай» та Щиборівською сільською радою працюватимуть над промоцією кооперативного руху в громаді, розвитком матеріальної бази кооперативу, розширенням виробництва, формуванням власного бренду, збільшенням кількості учасників кооперативу.

«Подальший розвиток кооперативу надасть можливість кожному виробнику сільськогосподарської продукції досягнути більшої прибутковості від власної діяльності не лише завдяки спільній реалізації продукції. Самостійна переробка молока та виробництво інших молочних продуктів під власною торговою маркою створить реальну основу конкурентному розвитку населених пунктів Щиборівської громади», - наголошує керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Хмельницькій області Дмитро Василенко.

Основними цілями проєкту є налагодження діалогу та підвищення довіри між виробниками сільськогосподарської продукції, об’єднання активних селян, створення перспективи для розвитку сільського населення та налагодження ефективної співпраці між місцевою владою та мешканцями громади.

Внаслідок подальшого об’єднання зусиль у громаді планують підвищити конкурентоспроможність кооперативу, збільшити кількість його членів, наростити виробничі потужності, підвищити рівень кваліфікації спеціалістів та диверсифікувати асортимент продукції.

Читайте також: На Житомирщині вісім громад сплачують реверсну дотацію до держбюджету

«Ми шукаємо ресурси та можливості для зростання спроможності громади. Бізнес - це основа нашого бюджету, тому розвиток наявних підприємств дозволить збільшити податкові надходження та створити нові робочі місця», - наголошує Щиборівський сільський голова Іван Болюх.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-