На Херсонщині працює 60 ковід-патрулів

На Херсонщині працює 60 ковід-патрулів

Укрінформ
На Херсонщині, що перебуває у червоній зоні епіднебезпеки, створили 60 ковід–патрулів.

Про це на брифінгу заявив заступник голови ОДА Микола Якименко, передає кореспондента Укрінформу.

«Дотримання карантинних норм громадянами та суб’єктами господарювання наразі перевіряють ковід-патрулі, що посилили свою роботу в області. На вчорашню добу працювало 60 рейдових груп», - сказав Якименко.

Поліції Херсонської області повідомляє, що з 15 жовтня, з початку дії на Херсонщині червоного рівня епіднебезпеки, поліцейські склали 343 адміністративні матеріали за ігнорування карантинних обмежень, з яких 41 протокол за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

Як зазначають у поліції, за категоричну відмову одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли 302 адміністративні постанови. Наразі цим правопорушникам загрожує штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Читайте також: У «червоному» Запоріжжі не дозволять працювати ТРЦ та магазинам без COVID-довідок

Як поінформував заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко, наразі обслуговування громадян у торгівельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, закладах промислової торгівлі та побутового обслуговування, в спортзалах дозволяється лише за наявності «зеленого» COVID-сертифікату або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу.

У разі виявлення поліцейськими в цих закладах не провакцинованих громадян, відповідальність буде нести працівник, який дозволив потрапити відвідувачу в приміщення, повідомляють у поліції.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині медичні заклади, які надають допомогу хворим на COVID-19, заповнені більш ніж на 72%. При цьому є лікарні, де зайняті всі ліжкомісця, зростає й потреба у медичному кисні. Зокрема, за інформацією мерії Херсона, міські лікарні, які приймають хворих на СOVID-19, заповнені майже на 100%, тож розпочалися госпіталізації херсонців до сусідніх населених пунктів.

В Україні за добу виявили 9 524 випадки коронавірусу.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-