Експрокуророві Одещини ВАКС призначив 2,6 мільйона застави

Експрокуророві Одещини ВАКС призначив 2,6 мільйона застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід експрокурору Одеської області Олегу Жученку, підозрюваному у справі про незаконне заволодіння землею територіальної громади Одеси, - 2,6 млн грн застави.

Як передає кореспондент Укрінформ, таку ухвалу винесла 18 жовтня слідча суддя ВАКС Оксана Олійник.

«Відмовити у задоволенні клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Олега Жученка. Застосувати до підозрюваного Жученка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн 616 тис. 900 грн», – оголосила ухвалу суддя.

Суд також поклав на підозрюваного обов'язки: прибувати на першу вимогу, не відлучатися з Одеси без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватись від спілкування зі свідками та підозрюваними у цій справі, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Підсудного Жученка звинувачують у злочинній змові, зловживанні службовим становищем та причетності до незаконного заволодіння землею, внаслідок чого завдано збитків територіальній громаді міста Одеси на 689 млн грн.

Читайте також: Земельна оборудка в Одесі: 16 особам повідомили про підозру

Прокуратура просила суд обрати стосовно Жученка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 10 млн грн застави. Однак суд не підтримав це клопотання сторони обвинувачення.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала п'ять підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Серед фігурантів справи - 16 осіб, у тому числі міський голова Одеси Геннадій Труханов; голова постійної комісії з питань комунальної власності міськради Василь Шкрябай; очільниця юридичного департаменту Інна Поповська та інші підозрювані у створенні злочинної організації та зловживаннях в Одесі на 689 млн грн.

Прокуратура кваліфікує їхні дії за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 (участь у злочинній організації, зловживання службовим становищем, легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-