Громада на Миколаївщині планує реалізувати 50 проєктів розвитку, серед яких - індустріальний парк

Громада на Миколаївщині планує реалізувати 50 проєктів розвитку, серед яких - індустріальний парк

Укрінформ
Новобузька громада на Миколаївщині планує реалізувати 50 проєктів розвитку, серед яких індустріальний парк, завод з переробки сміття та туристичні зони.

Про це Укрінформу повідомили в регіональному офісі "U-LEAD з Європою" у Миколаївській області.

“Понад 50 проєктів включила робоча група з розробки Стратегії розвитку Новобузької територіальної громади до плану реалізації на 2022-2027 роки. Одним із проєктів, які планує реалізовувати громада для досягнення цілі із залучення інвестицій, є створення індустріального парку "Новий Буг", - йдеться у повідомленні.

Індустріальний парк площею 20 га планують облаштувати необхідними комунікаціями, створити зручну транспортну інфраструктуру для залучення інвесторів.

Як повідомила начальниця відділу з питань інвестиційних проєктів та соціально-економічного розвитку Анна Луценко, стратегія розвитку Новобузької територіальної громади включає такі цілі: економіка нових стандартів – це інвестиції, спроможність та успішність; розвиток людського капіталу та соціальної інфраструктури - висока якість життя мешканців громади, сучасна і функціональна інфраструктура та громадський простір.

Питання поводження з побутовими відходами та вирішення проблеми їх накопичення Новобузька громада планує вирішити за допомогою будівництва сміттєпереробного заводу. Вартість проєкту понад 180 млн гривень, у 2022 році потрібно 30 млн.

“У нас уже є попередня домовленість з інвестором, який готовий підтримати цей проєкт. Завод буде спеціалізуватися на виробництві біогазу. Зараз питання альтернативних джерел енергії є актуальним, тому ми вже почали роботу в цьому напрямку”, - зазначила Луценко.

Серед проєктів є такі, що стосуються розвитку соціально важливих галузей, розвитку туризму та підвищення туристичного потенціалу, підтримки громадських ініціатив тощо. У громаді планують будувати сучасний ЦНАП та школу, реконструювати міський стадіон, водогін та очисні споруди, створити культурний простір "БібліоHUB", розвивати громадський транспорт. На підтримку та розвиток молодіжного руху будуть розвивати проєкт "Партисипація. Або як спонукати молодь Новобузької громади до процесу ухвалення рішень". На реалізацію задуманого планують залучати кошти місцевого бюджету, подавати проєкти на фінансування з державного бюджету, брати участь у конкурсах та грантах.

Читайте також: Розвиток мобільності у громадах має економічне та соціальне значення - U-LEAD

Наступним кроком для громади буде публічне обговорення документа, після чого проєкт Стратегії розвитку винесуть на розгляд сесії.

Як повідомлялося, програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-