У франківських COVID-лікарнях додатково розгорнули 60 ліжок

У франківських COVID-лікарнях додатково розгорнули 60 ліжок

Укрінформ
В івано-франківських лікарнях, які приймають хворих на COVID-19, додатково розгорнули 60 ліжок. 

Про це на оперативній нараді повідомила начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко, передає Укрінформ.

«Сьогодні і вчора в ЦМКЛ (Центральна міська клінічна лікарня - ред.) додатково розгорнули 30 ліжко-місць, і тепер там на 200 ліжок на лікуванні перебувають 155 хворих, наповненість закладу складає 78%. У ЦМК №1 у п’ятницю додатково розгорнули 30 ліжок, наповненість лікарні на 150 ліжок складає 93%», - зазначила Бойко.

За її словами, медики готуються до наступного етапу збільшення ліжко-місць, якщо захворюваність на коронавірус буде зростати такими темпами. Адже нині госпіталізація пацієнтів удвічі перевищує виписку.

Читайте також: У Херсоні через коронавірус перенесли шкільні канікули

«Медики відзначають сьогодні високу захворюваність на COVID-19 серед дітей та тих пацієнтів, які є киснезалежними», - додала Бойко.

Вона зауважила, що за останню добу лікарні міста госпіталізували 90 хворих, з яких 39 пацієнтів з пневмоніями. У лікарнях на кисневій терапії перебувають понад 180 пацієнтів.

Читайте також: У Франківську та двох областях надзвичайна ситуація - немає газу для лікарень та шкіл

Як повідомлялося, в Івано-Франківську хворих на коронавірус приймають дві міські лікарні: ЦМКЛ та МКЛ №1. Дітей з цією недугою госпіталізують до обласної клінічної інфекційної лікарні.

Станом на 12 жовтня в Івано-Франківській області за останню добу COVID-19 лабораторно підтвердили у 172 випадках, 9 людей померли, 156 одужали. Першою дозою вакцини проти коронавірусу щеплені понад 198 тисяч осіб, ще більше 142 тисяч прикарпатців повністю вакциновані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-