Центр реабілітації в Маріуполі після ремонту став безбар'єрним

Центр реабілітації в Маріуполі після ремонту став безбар'єрним

Відео
Укрінформ
У Маріуполі капітально відремонтували Центр реабілітації осіб з інвалідністю, зробивши його при цьому максимально доступним для дітей на візках.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Маріупольську міську раду.

"Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю у Лівобережному районі вже приймає відвідувачів. Після капітального ремонту тут зроблені всі умови для розвитку та інтеграції дітей... У будівлі повністю замінили всі інженерні мережі, зробили утеплення. Для того, щоб дитина у візку могла потрапити на другий поверх, встановили два підйомники", - йдеться у повідомленні.

Як нагадала секретар Маріупольської міської ради Ксенія Сухова, цієї весни місто приєдналося до ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар’єрів". Мер Вадим Бойченко підписав Меморандум про розвиток доступної архітектури. Відтак тут докладають максимум зусиль для створення універсального публічного простору, дружнього до маломобільних груп населення.

За словами Сухової, в оновленому Центрі надають допомогу дітям з інвалідністю від народження до 18 років. У закладі обладнано тренажерний зал, дві сенсорні кімнати, швейна майстерня. Тут практикують прогресивні методи, зокрема каністерапію - лікування та реабілітацію людей з допомогою спеціально підготовлених собак.

Читайте також: У Дніпрі створять дитячу лікарню з новітнім реабілітаційним центром

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня уряд схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору та створив Раду для контролю та моніторингу виконання цієї стратегії.

Національна стратегія, ініційована Оленою Зеленською, спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

14 липня Кабінет Міністрів схвалив масштабний план заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-