У Харкові для прийому COVID-хворих відкрили лікарню Укрзалізниці

У Харкові для прийому COVID-хворих відкрили лікарню Укрзалізниці

Укрінформ
Харківська клінічна лікарня на залізничному транспорті №2, де є 200 ліжок, 7 жовтня почала приймати хворих на коронавірус.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні там облаштовані ліжка. З учорашнього дня приймають пацієнтів. Станом на вечір там було близько 40 пацієнтів. Ми допомагаємо чим можемо - засобами захисту, дезінфектантами для поточної роботи. Відпрацьовуємо питання з НСЗУ чим ще їх підтримати», - сказав Черняк.

Він зазначив, що в лікарні змонтували кисневу ємність і розгорнули траси. Загалом для COVID залучена вся будівля, 200 ліжок, половина з них забезпечена потоковим киснем, додав заступник голови ОДА.

За його інформацією, в області для хворих на коронавірус виділено вже близько 4,5 тис. ліжок, із них 2800 забезпечені потоковим киснем.

Читайте також: Харківський COVID-госпіталь призупинив прийом хворих

«По місту Харкову, безумовно, є напруга, виходячи з концентрації людей. Ситуація складна, важка, але контрольована», - зазначив Черняк, уточнивши, що в регіоні наразі зайняті дві третини ліжок.

Зараз готуються до прийому COVID-хворих Вовчанська ЦРЛ та Ізюмська міська лікарні в області (там є 50 і 110 ліжок відповідно). Загалом задіяли вже 21 лікарню.

Як повідомлялося, за минулу добу в Харківській області діагноз COVID-19 підтверджено у 1025 осіб. Усього зареєстровано 173808 випадків СOVID-19, з них 152288 хворих одужали, 4091 – помер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-