Після вбивства копа на Чернігівщині відсторонили від посад керівників поліції області

Після вбивства копа на Чернігівщині відсторонили від посад керівників поліції області

Укрінформ
Начальника управління патрульної поліції Чернігівщини та його двох заступників відсторонили від займаних посад на час проведення службового розслідування дій патрульних у ніч резонансного вбивства поліцейського у Чернігові.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив пресофіцер патрульної поліції Віталій Копистко.

"За наказом начальника Департаменту патрульної поліції України, начальника нашого управління та двох його заступників відсторонили від посад на час проведення службового розслідування", - сказав речник.

За його словами, розслідування дій патрульних у ніч смертельної бійки може тривати й до двох місяців. Після того стане зрозуміло, хто з керівників повернеться на посаду, а хто - ні.

Читайте також: Вбивство поліцейського: чернігівський суд арештував усіх підозрюваних

Як повідомляло агентство, трагічна подія сталася 2 жовтня близько першої години ночі на вулиці Незалежності в Чернігові. Унаслідок побиття молодиками двох поліцейських один із них помер на місці, другого госпіталізували. Обидва потерпілі були в цивільному одязі й знаходились у відпустці.

Невдовзі після інциденту поліція затримала шістьох юнаків. Чотирьом із них, які безпосередньо били поліцейських, 3 жовтня слідчі повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Троє з них - неповнолітні. Ще одну підозру - у вчиненні грабежу - поліція повідомила 32-річному чернігівцю, який забрав сумку одного з потерпілих. Всіх підозрюваних рішенням суду взято під варту.

Читайте також: У чернігівському магазині побили двох поліцейських – один помер, інший в лікарні

Розслідуванням кримінального провадження, що стосується вбивства і грабежу, займається ГУНП в Чернігівській області. А службову перевірку та розслідування провадження за ст.135 ч.3 ККУ - "Залишення людини в небезпеці" щодо дій патрульних поліцейських у ту ніч проводить Державне бюро розслідувань.

Як поінформувала речниця ДБР Наталія Мелень, поліцію на місце бійки свідки та охоронці магазину АТБ викликали 5 разів. Три екіпажі приїздили, проте нікого не затримали. Ще один екіпаж проїжджав повз, коли конфлікт тільки починався. Поліцейські зупинилися, запитали, в чому справа, але потерпілі їм сказали, що вони теж правоохоронці і з молодиками розберуться самі.

Загиблий, 30-річний Артур Єрохін, був співробітником міграційної поліції. У нього залишилися дружина та двоє маленьких дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-