Вбивство поліцейського: чернігівський суд арештував усіх підозрюваних

Вбивство поліцейського: чернігівський суд арештував усіх підозрюваних

Фото
Укрінформ
Деснянський районний суд міста Чернігова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період досудового розслідування усім чотирьом підозрюваним у вбивстві поліцейського та чоловікові, який пограбував одного з потерпілих.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Чернігівської області, передає Укрінформ.

"На час досудового розслідування п’ятеро фігурантів перебуватимуть під вартою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії чотирьох зловмисників правоохоронці кваліфікують за п.12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, скоєне за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Вчинок ще одного затриманого фігуранта кваліфікований як грабіж, поєднаний з насильством, або за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 186) ККУ.

Як повідомляв Укрінформ, першим сьогодні суд заарештував 17-річного студента - його взяли під варту на 60 діб. Тривалість перебування підозрюваних під вартою не уточнюється.

Читайте також: Убивство поліцейського в Чернігові: чотирьом затриманим оголосили підозру

Трагічний інцидент стався 2 жовтня близько першої години ночі на вулиці Незалежності в Чернігові. Унаслідок побиття молодиками двох поліцейських один із них помер на місці, другого госпіталізували. Обидва потерпілі були в цивільному одязі й поза виконанням службових обов’язків.

Попередньо відомо, що загиблому зловмисники завдали понад 20 ударів у голову. Його товариша побили й пограбували.

Суд взяв під варту всіх підозрюваних у вбивстві поліцейського в Чернігові / Фото: Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Невдовзі після інциденту поліція затримала шістьох молодиків. Чотирьом із них, які безпосередньо били поліцейських, 3 жовтня повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Підозрювані - чернігівці, наймолодшому з них 16 років, ще двом - по 17, найстаршому - 18.

Читайте також: У лікарні на Київщині сталась пожежа через обігрівач, померла пацієнтка

Ще одну підозру - у вчиненні грабежу - поліція висунула 32-річному чернігівцю, який забрав сумку одного з потерпілих.

Розслідування цієї резонансної справи триває.

У ГУНП кореспонденту агентства підтвердили інформацію, що 30-річний загиблий - співробітник міграційної поліції. Відомо, що сьогодні його поховали на міському цвинтарі "Яцево". У молодого чоловіка залишилися дружина і двоє маленьких дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-