У Вінниці онкохворі жінки популяризують необхідність вчасної діагностики раку

У Вінниці онкохворі жінки популяризують необхідність вчасної діагностики раку

Укрінформ
У Вінниці онкохворі жінки взяли участь у фотопроєкті «ВЧАСНО!», який популяризує необхідність профілактичних оглядів для своєчасної діагностики раку.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організатор проєкту - психолог Подільського регіонального центру онкології Наталія Шатайло.

«Це тематична фотосесія, у якій беруть участь жінки, що лікуються від раку, або зараз перебувають у стані ремісії. Вони на власному досвіді переконалися наскільки важливий вчасний скринінг і профілактичний оглядів у лікарів, коли людину нічого не турбує. Адже виявляти небезпечне захворювання на початковому етапі значно краще, ніж тоді, коли хвороба прогресувала і завдала великої, часом незворотної шкоди організму. Це твердження стосується всіх хвороб, а для раку воно найбільш критичне. Учасниці проєкту хочуть наголосити на цьому», - повідомила Шатайло.

За її словами, це вже третій фотопроєкт вінницьких онкологів з мотивації людей проходити вчасні медичні обстеження.

Читайте також: У Львові відкрили найсучасніший в Україні Центр трансплантології

Участь у цій фотосесії взяли дванадцять вінничанок різного віку і соціальних груп, які борються з онкологічними захворюваннями. Їхні портрети будуть виставлені у Подільському регіональному центрі онкології, в соціальних мережах та використовуватимуться під час мотиваційних заходів з профілактики раку.

Окрім того, така зустріч людей, які живуть із цим діагнозом, - це спосіб підтримки для учасниць акції, позаяк вони отримують можливість відчути себе красивими і поспілкуватися з людьми, які мають подібні проблеми.

Проєкт «ВЧАСНО!» проходить у межах місячника обізнаності про рак молочної залози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-