На Дніпропетровщині звели ще один мінісиротинець - фото

На Дніпропетровщині звели ще один мінісиротинець - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Богданівка на Дніпропетровщині за програмою "Велике будівництво" звели ще один малий груповий будинок для дітей-сиріт.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної держадміністрації

«Найтепліша та найдобріша мережа соціальних закладів області – малі групові будинки. Такі вже є у різних куточках Дніпропетровщини. Затишні оселі покликані стати рідною домівкою для дітей, позбавлених батьківського піклування», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Читайте також: У селі на Дніпропетровщині оновили столітню школу - фото

Як поінформували в облдержадмінстрації, першими жителями малого групового будинку у Богданівці стали два рідні братики й сестричка: восьмирічний Ярослав – першокласник, чотирирічна Валерія і трирічний Кирило ходять до дитсадка. Загалом в оселі мешкатиме 10 вихованців. Для них у будинку підготовлено 5 спалень, простора ігрова-вітальня з теплою підлогою, яскрава обідня зона. На подвір’ї - дитячий майданчик з гойдалками, каруселями, турніками, тренажерами.

П’ять вихователів працюють позмінно, перебуваючи поруч із дітьми цілодобово. Є кухар, медсестра.

На Дніпропетровщині за програмою «Велике будівництво» звели ще один мінісиротинець / Фото: adm.dp.gov.ua

В ОДА нагадали, що мережу малих групових будинків розбудовують в різних куточках області. Всі – за єдиним типовим проєктом. Такі об’єкти вже є у Солоному, Раївці, Покрові, Кам’янському, Петриківці, Богданівці. Будівництво ще одного почали у селі Петрівка.

Як повідомлялось, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-