У Тернополі оголосили неблагополучну епізоотичну ситуацію через смерть поні від сибірки

У Тернополі оголосили неблагополучну епізоотичну ситуацію через смерть поні від сибірки

Укрінформ
Неблагополучну епізоотичну ситуацію оголосили в Тернополі через смерть інфікованого сибіркою поні у зоокутку місцевого парку.

Таке рішення прийняла державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Тернопільській обласній держадміністрації, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення ОДА у Фейсбуці.

«Ми прийняли рішення вважати епізоотичну ситуацію в області щодо сибірки на території міста Тернополя неблагополучною, а на території області - загрозливою. Також вирішили, що Тернопільське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в області активізує роботу з оздоровчих заходів щодо сибірки на території парку «Топільче», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Гайдук.

Також повідомляється, що у межах Тернополя організують контроль за станом здоров'я тварин в індивідуальних господарствах. Фахівці проводитимуть відбір біоматеріалу для дослідження на сибірку, посилюють контроль за роботою закладів роздрібної та оптової торгівлі м’ясною продукцією на території Тернополя.

Читайте також: Мешканець Одеської області заразився сибіркою

Як повідомляло агентство, у зоокутку парку «Топільче» у Тернополі загинув інфікований сибіркою поні.

Раніше повідомлялося, що кілька днів тому із згаданого зоокутка через огорожу прорвалася пара буйволів, яка майже годину ходила вулицями нічного Тернополя, поки тварин не загнали назад у вольєр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-