Рівненський аеропорт вперше за 20 років прийняв Боїнг

Рівненський аеропорт вперше за 20 років прийняв Боїнг

Укрінформ
Міжнародний аеропорт «Рівне», де проводиться реконструкція, вперше за понад 20 років прийняв літак Боїнг 737-500 литовської авіакомпанії KLASJET.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Рівненської обласної ради.  

«Борт доставив 49 пасажирів з міжнародного аеропорту Швехате (Відень, Австрія). Наступного дня, 4 жовтня, з рівненського летовища Боїнг відлетів до міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона (Тель-Авів, Ізраїль). Востаннє Боїнг у Рівному приземлявся ще за часів війни у Югославії. Деякі літаки тоді частково базувалися у Рівному», - йдеться у повідомленні.

За словами директора Міжнародного аеропорту «Рівне» Олександра Якубця, попри те, що Боїнг прийняли без перешкод, для поліпшення заїзду літака на перон ще потрібно розширити руліжну доріжку та оновити застарілу світлосигнальну систему заходу на посадку.

До того ж, у зв’язку з проведенням запланованих робіт, пов’язаних з реконструкцією окремих складових аеропорту, він не зможе повноцінно функціонувати протягом тривалого часу.

За попередньою інформацією, ці роботи проводитимуться до травня 2022 року.

Читайте також: Нова смуга міжнародного аеропорту «Одеса» прийняла перший літак

Зараз у Рівному переходять до практичної частини модернізації летовища. Розпочато відбір підрядників на реконструкцію радіотехнічних засобів навігації та посадки аеродромного комплексу. Очікувана вартість послуг – понад 100 млн грн.

Міжнародний аеропорт «Рівне» - учасник Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. На цей рік для модернізації летовища передбачено 75 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, програма реконструкції і будівництва регіональних аеропортів в Україні включає загалом 16 міст. Цього року планують виділити з держбюджету 2,4 млрд грн на розвиток регіональних аеропортів, із них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво летовища в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім того, 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті.

Фото: ror.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-