Керівниця Держгеокадастру на Чернігівщині пропонувала $5 тисяч за закриття провадження щодо неї

Керівниця Держгеокадастру на Чернігівщині пропонувала $5 тисяч за закриття провадження щодо неї

Укрінформ
Керівниця регіонального управління Держгеокадастру в Чернігівській області пропонувала слідчому 5 тис. доларів за закриття кримінального провадження щодо неї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

«Під час спроби надання неправомірної вигоди слідчому одного з територіальних управлінь ДБР викрито посадовця Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, керівник управління запропонувала слідчому 5 тис. доларів США за закриття кримінального провадження стосовно неї.

Влітку 2021 року прокурори Офісу генпрокурора та слідчі ДБР повідомили їй про підозру у службовій недбалості. За даними слідства, вона безпідставно підписала накази про безоплатну передачу 10 земельних ділянок державної власності у власність особам, які вже скористалися правом на безоплатне отримання землі.

Читайте також: У Держбюро розслідувань назвали регіони, де беруть найбільше хабарів

Під час спроби надання неправомірної вигоди слідчому ДБР, яка відбувалася під контролем правоохоронців, її затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня слідчому одному з районних управлінь поліції Києва чоловік пропонував понад 30 тис. доларів хабара - за перекваліфікацію кримінального провадження стосовно себе і непритягнення до кримінальної відповідальності брата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-