На Донеччині відкрили єдиний в Україні велокомплекс із трасою BMX

На Донеччині відкрили єдиний в Україні велокомплекс із трасою BMX

Велике будівництво
Укрінформ
На Донеччині урочисто відкрили єдиний в Україні велокомплекс із трасою BMX, який було зведено за президентською програмою «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації.

«Єдиний в Україні велосипедний комплекс із сучасною трасою BMX урочисто відкрили у Лимані 28 вересня. Новий велокомплекс був побудований в рамках президентської програми «Велике будівництво» і вже став справжньою родзинкою не лише Лиману, Донеччини, а й усієї велоспортивної України», - йдеться у повідомленні.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко зазначив, що коли обласна велошкола виїхала з окупованого Донецька, у неї фактично не було нічого, а тепер тут є сучасна траса, гуртожиток для спортсменів та всі необхідні приміщення для комфортного проживання, тренування й відпочинку спортсменів, тренерів та вболівальників.

Він підкреслив, що комплекс стане місцем для тренувань не лише велосипедистів з Донеччини, а й для представників національної команди України, які зможуть проходити тут підготовку перед Олімпійськими іграми та іншими важливими змаганнями.

Згідно з найсучаснішими вимогами, тут облаштовано трек BMX, який включає стартову рампу заввишки 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, що були поставлені з Франції, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віражі – усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження.

Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку, на фініші – суддівський пункт.

Поруч споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференцзалу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю. Також у межах проєкту збудовано котельню для опалення гуртожитку та господарську споруду з гаражем і приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Вихованці обласної спортшколи в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальших виступів у різних дисциплінах. Перший відкритий чемпіонат області з велоспорту в олімпійському виді «BMX» заплановано провести вже 21 жовтня.

В ОДА нагадали, що перший камінь у фундамент цього велокомплексу було закладено 6 серпня 2020 року.

Читайте також: На Буковині у приміщенні колишньої школи-інтернату запрацює дитсадок

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-