Перший у світі пам’ятник Любомиру Гузару встановили у Вінниці

Перший у світі пам’ятник Любомиру Гузару встановили у Вінниці

Фото
Укрінформ
У Вінниці у вівторок, 28 вересня, встановили перший у світі пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 28 вересня, поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ встановлюють пам'ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. Пам'ятник в повний зріст, виготовлений з бронзи», - йдеться у повідомленні.

Перший у світі пам’ятник Любомиру Гузару встановили у Вінниці / Фото: Вінницька міська рада

Автори пам'ятника - українські скульптори Борис Крилов та Олесь Сидорук. Вони зобразили Любомира Гузара одягненим у камізельку поверх підрясника. Поряд із ним стоїть колона, на якій лежить митра.

Пам'ятник встановили на території храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вул. Київській. Коштом міського бюджету навколо пам'ятника облаштували довколишню територію - вимостили плиткою і встановили додаткове освітлення.

Читайте також: Глава УГКЦ вручив Сенцову відзнаку за приклад гуманізму

Встановлення пам'ятника Любомиру Гузару ініціювала Вінницька греко-католицька спільнота, яка й зібрала кошти на його виготовлення. Проєкт було започатковано 2020 року.

Як повідомив у Фейсбуці настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці отець Григорій Рогацький, відкриють перший у світі пам'ятник Любомиру Гузару 9 жовтня за участі глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. Напередодні ж, 4-10 жовтня, у Вінниці пройде «Тиждень Патріарха Любомира Гузара. Прилучитися до великого». Упродовж цього періоду в місті відбудуться заходи, спрямовані на те, щоб городяни більше дізналися про нього.

Любомир Гузар (1933 –2017) – український релігійний діяч, патріарх-предстоятель Української Греко-Католицької Церкви (2001-2011). Він кілька разів побував у Вінниці з пасторськими візитами. Його вважають одним із моральних авторитетів українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-