Від гранат до кулеметів: у чернігівських гаражах знайшли арсенал зброї

Від гранат до кулеметів: у чернігівських гаражах знайшли арсенал зброї

Фото
Укрінформ
У Чернігові поліцейські вилучили арсенал нарізної зброї та вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє Національна поліція України на своєму вебсайті.

Згідно з повідомленням, співробітники кримінальної поліції та слідчі Чернігівського райуправління поліції із залученням кінолога зі службовою собакою провели санкціонований обшук у гаражних приміщеннях одного з автокооперативів міста. Вилучено 40 об’єктів — від ручних гранат до станкових кулеметів.

У чернігівських гаражах знайшли арсенал зброї/Фото: npu.gov.ua

“За наявною у поліцейських оперативною інформацією, фігурант провадження облаштував у гаражному приміщенні майстерню, проте не для авторемонту. Там 56-річний чернігівець займався переробкою та переоснащенням зброї. Також він відновлював бойові якості стрілецької зброї, переробленої в заводських умовах на масогабаритні макети”, - повідомляють у поліції.

Читайте також: У «громадського активіста» зі Львівщини знайшли два кілограми пластиду і бойові гранати

Серед вилучених об’єктів, зокрема, ручні гранати, різноманітні міни, одноразові гранатомети низки моделей, одна гвинтівка та кілька карабінів Мосіна, п’ять гвинтівок СВТ, ручні кулемети Дегтярьова, автомати Калашникова, ППШ, пістолети-кулемети ППС, два станкові кулемети. Всі перелічені предмети поліцейські вилучили та направили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру в Чернігівській області.

Триває досудове розслідування. Фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також: Пластид, міни та тисячі набоїв: у зоні ООС виявили три схрони диверсантів

Як повідомляв Укрінформ, раніше у мешканця села Черкаська Лозова на Харківщині вилучили арсенал вогнепальної зброї та велику кількість боєприпасів.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-