Харківські лікарі борються за життя породіллі, легені якої уражені коронавірусом на 100%

Харківські лікарі борються за життя породіллі, легені якої уражені коронавірусом на 100%

Укрінформ
У Харкові лікарі понад два тижні рятують породіллю зі 100-відсотковим ураженням легенів.

Про це на брифінгу повідомив завідувач відділення для хворих на COVID-19 у Харківській обласній клінічній лікарні Микита Калашников, передає кореспондент Укрінформу.

«На теперішній час у нас у лікарні 9 вагітних і одна породілля з COVID-19. Вагітні на великих термінах – 30, 32, 33, 35, 37 тижнів. Породілля дуже "тяжка", зі стовідсотковим ураженням легенів від самого початку госпіталізації. Вона інтубована, перебуває на седації (медикаментозний сон - ред.). Вона в нас уже два тижні, третій пішов», - сказав Калашников.

Прогнозів щодо стану жінки лікарі не дають.

Читайте також: ВООЗ рекомендує від коронавірусу коктейль з антитіл для «нетяжких» пацієнтів

Калашников також зазначив, що його відділення приймає багато вкрай тяжких хворих літнього віку, та водночас збільшилася і кількість молодих пацієнтів.

Фахівець також розповів про особливості симптоматики у пацієнтів, у яких підтверджено зараження штамом «Дельта».

«Стан пацієнтів тривалий час залишається стабільним, але в них вкрай виражене явище інтоксикації, дуже довго тримається температура до 39-40 градусів. «Дельта» важче піддається лікуванню, ніж попередні штами. Якщо раніше ми частіше застосовували все-таки противірусну терапію, то зараз частіше – антибактеріальну, бо відсоток бактеріальних ускладнень збільшився», - сказав медик.

Читайте також: В Ізраїлі зареєстрували вакцину для людей з гострою алергією на Pfizer і Moderna

Він констатує, що у пацієнтів спостерігають закладеність носа та біль у горлі, чого практично не було у госпіталізованих у попередні хвилі.

«Майже немає втрати нюху та смакових відчуттів, що було одним із головних симптомів у першу хвилю. Зрідка буває діарея, хоча науковці говорять, що це частий симптом, ми його майже не бачимо», - зауважив Калашников.

Як повідомляв Укрінформ, вагітних і породіль із коронавірусом на Харківщині приймає обласна клінічна лікарня. Міська та обласна влада просять МОЗ дозволити приймати хворих COVID-19 і міському пологовому будинку №2, як під час попередніх хвиль.

На Харківщині за останню добу COVID-19 підтверджено у 948 осіб. Усього зареєстровано 161 080 випадків коронавірусу, 148 469 хворих одужали, 3857 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-