Громади Чернігівщини вдосконалюють роботу медичних мереж

Громади Чернігівщини вдосконалюють роботу медичних мереж

Децентралізація
Укрінформ
Громади Чернігівської області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» вдосконалюють роботу медичних мереж.

Про це Укрінформу повідомили у «U-LEAD з Європою».

Як зазначається, Програма організувала онлайн-консультації «Розбудова спроможної мережі закладів охорони здоров’я в громадах» для управлінців медицини Вертіївської, Ладанської, Борзнянської, Комарівської, Лосинівської та Варвинської громад Чернігівщини.

Під час заходу експерт з питань охорони здоров'я Програми «U-LEAD з Європою» Євген Мешко наголосив, що спроможна медична мережа громади є ключовою умовою формування якісної медичної послуги.

Керівник Ладанського центру первинної медико-санітарної допомоги Олег Комишов розповів про проблеми з електронними лікарняними. Крім того, медикам доводиться освоювати нове програмне забезпечення, а на це потрібен час.

«Ми маємо декілька технічних проблем із запровадженням електронних лікарняних. Якщо раніше на паперових можна було виправити помилки, то сьогодні п’яти днів, в які це можна зробити, не вистачає, адже про помилку дізнаємось пізніше», - наголосив Комишов.

Читайте також: На Закарпатті ознайомилися з можливостями проєкту «Поліцейський офіцер громади»

Також ішлося про розбудову мережі фельдшерсько-акушерських пунктів та пунктів здоров’я, збільшення виплат сімейному лікарю за збільшення кількості декларацій, фінансування надання медичних послуг мешканцям у закладах інших громад.

«Процес реформування завжди має проблеми, про які потрібно не просто говорити у телефонних розмовах. Необхідно офіційно звертатись до інституцій, які відповідальні за їх розв’язання. Тоді ми матимемо можливість впливати на формування політики», - наголосила керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Чернігівській області Ірина Кудрик.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: «U-LEAD з Європою»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-