Розтрата на 30 мільйонів: ексзаступника директора Харківського авіазаводу оголосили в розшук

Розтрата на 30 мільйонів: ексзаступника директора Харківського авіазаводу оголосили в розшук

Укрінформ
Колишнього першого заступника генерального директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (Харківський авіазавод, ХАЗ) Ігоря Сунцова, якому заочно оголосили підозру в розтраті 30 млн грн, оголосили в розшук.

Про це стало відомо з розшукової бази Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

В картці Сунцова вказано, що він «переховується від органів досудового розслідування». Датою його зникнення вказане 12 серпня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня НАБУ і САП поінформували, що колишньому першому заступнику гендиректора ХАЗу заочно оголосили підозру у розтраті 1,93 млн дол. США та 553,24 тис. євро (загалом близько 30 млн грн за курсом НБУ). За даними слідства, впродовж 2013-2015 рр. посадовець забезпечив переведення держпідприємством вказаних сум комерційній компанії за нібито агентські послуги при продажі за кордон товарів військового призначення, вироблених на потужностях заводу. Насправді, як з’ясували детективи НАБУ, агентські послуги зазначеною компанією держпідприємству не надавалися.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Читайте також: З Харківського авіазаводу треба звільнити близько 300 працівників – гендиректор

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство - одне з підприємств авіаційної промисловості України, що спеціалізується на повному циклі робіт із серійного виробництва, доопрацювання та технічного обслуговування в процесі експлуатації вироблених літаків.

У червні 2015 року ХАЗ, уже в стані банкрутства, увійшов у концерн «Укроборонпром». Включений у список підприємств, що наразі не підлягають приватизації. Основна заборгованість – понад 2 млрд грн перед держбюджетом – пов’язана з випуском у 2009 році облігацій на 1,6 млрд грн під державні гарантії. Загальна сума боргових зобов’язань заводу – понад 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-