Пожежа в Чугуєві: директор школи ще влітку отримав припис щодо пожежної безпеки

Пожежа в Чугуєві: директор школи ще влітку отримав припис щодо пожежної безпеки

Укрінформ
На Харківщині на керівника Чугуївського ліцею №2, де ввечері 19 вересня сталася велика пожежа, працівники ДСНС іще влітку склали припис за невиконання вимог пожежної безпеки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник сектора роботи зі ЗМІ Головного управління ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

«У навчальних закладах проводяться планові та контрольні перевірки. Ще влітку спеціалісти перевіряли школу, де сталася пожежа, та склали припис про невиконання вимог пожежної безпеки на директора закладу. Також матеріали перевірки направили до прокуратури – для відповідного реагування, передачі матеріалів до суду», - розповів Василенко.

За інформацією ДСНС, у школі не було пожежної сигналізації. Також фахівці виявили, що дерев'яні конструкції даху не були покриті спеціальним вогнезахисним розчином.

За даними порталу «Прозорро», управління освіти Чугуївської міської ради наприкінці серпня уклало угоду на встановлення системи пожежної сигналізації у Чугуївському ліцеї №2. Згідно з договором, кінцевий термін виконання робіт, за які мали сплатити 292 тис. грн, - 1 листопада.

Читайте також: У чугуївській школі сталася пожежа: вогонь знищив спортзал

Як повідомлялося, в ліцеї №2 вогонь, який гасили до ранку 20 вересня, повністю знищив спортивний зал і частково - кабінети на другому поверсі. За даними міськради, водою пошкоджено багато інших приміщень. 20-21 вересня діти навчалися дистанційно.

З 22 вересня учні 1-5 класів повернуться до навчання – будівля початкової школи не постраждала. Учнів середньої та старшої школи тимчасово переведуть до найближчого навчального закладу. Загалом в школі навчаються понад 360 дітей.

За фактом пожежі поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) Кримінального кодексу України. Попередня причина займання – коротке замикання в електромережі над спортзалом. У пожежі ніхто не постраждав, на час займання в будівлі був лише сторож. Суму збитків ще встановлюють.

Фото: hk.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-