Мукачівський суддя отримав сім років за хабар у дві тисячі гривень

Мукачівський суддя отримав сім років за хабар у дві тисячі гривень

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд оголосив вирок судді Мукачівського міськрайонного суду та ексначальнику юридичного відділу управління Пенсійного фонду в Закарпатській області, згідно з яким їх засуджено до 7 та 6 років позбавлення волі відповідно.

Як передає Укрінформ, про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбуці.  

Зокрема, зазначається, що 21 вересня колегія суддів ВАКС оголосила вирок судді Мукачівського міськрайонного суду та колишньому начальнику юридичного відділу об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, які обвинувачувалися в одержанні неправомірної вигоди.

Як повідомляється, в ході досудового розслідування встановлено, що 11 вересня 2017 року суддя Мукачівського міськрайонного суду за посередництва начальника юридичного відділу одержав 2 тис. гривень неправомірної вигоди від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА.

Читайте також: Суддя з Броварів отримала шість років в’язниці за хабар

“Суд, зваживши на докази, зібрані детективами НАБУ в ході досудового розслідування, підтримав позицію прокурорів САП та визнав вказаних осіб винуватими за ч. 3 ст. 368 КК України. За вироком суду судді призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати посади протягом 3 років”, - ідеться в повідомленні.

Водночас повідомляється, що його спільника засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна.

Зазначається, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-