Лікарні, школи і стадіони: Чернишов розповів про здобутки «Великого будівництва» за два роки

Лікарні, школи і стадіони: Чернишов розповів про здобутки «Великого будівництва» за два роки

Укрінформ
Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов заявляє, що регіонам і країні потрібен швидкий економічний розвиток.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці

«За два роки програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» вдалося дійсно чимало - реанімувати транспортну і соціальну інфраструктуру, активізувати медичну, спортивну й освітню. Побудовано і реконструйовано 135 шкіл та 117 садочків, 124 спортивних об’єкти та понад 180 приймальних відділень. Реалізовано низку спеціалізованих об’єктів: водну арену у Тернополі, спорткомплекс «Здоров’я» для тренувань з паралімпійських видів спорту у Вінниці та багато інших», - заявив Чернишов.

Він зазначив, що «програма відроджує країну, це робить нас сильнішими щодня».

Читайте також: Укравтодор за програмою «Велике будівництво» відновлює дороги до сорока природних парків та заповідників

Проте, за словами міністра, відновити соціальний фундамент на місцях і забезпечити українців якісними та доступними послугами - це лише половина справи. «Регіонам і країні потрібен швидкий економічний розвиток: зайнятість, створення умов для інвестицій та розвитку бізнесу», - заявив Чернишов.

Міністр зазначив, що Президентом була поставлена амбітна і цілком реальна задача - окрім 500 соціальних об’єктів, які мають бути введені в експлуатацію цього року, держава повинна зосередити свої зусилля також на сфері економічного розвитку. Стратегічними рішеннями в цьому напрямку стали індустріальні парки та Центри креативної економіки.

Читайте також: Чернишов закликав регіони визначати території під індустріальні парки

«Саме вони вже найближчим часом виконуватимуть роль регіональних економічних магнітів та нестимуть на собі функцію економічного каркаса територій», - заявив Чернишов.

Як повідомляв Укрінформ, створення індустріальних парків визначено стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках програми Президента «Велике будівництво». У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн.

Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри чи фабрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-