У Харкові відкрили скульптуру «Звуки міста»

У Харкові відкрили скульптуру «Звуки міста»

Фото
Укрінформ
У харківському саду ім. Шевченка встановили скульптуру, яка символізує звучання міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Скульптура з QR-кодом уособлює звуки міста - від стрибків на скейті на алеях саду та вигуків уболівальників на стадіоні "Металіст" до феєрверка на площі Свободи, шуму залізниці, крикам тварин у зоопарку. Колір Харкова, на думку авторів проєкту, зелений. Звуки "записано" за допомогою програм звукового дизайну та 3D-візуалізації.

"У цьому артоб'єкті кожен знайде свої асоціації та згадає, як звучить його рідне місто, відчує ритм Харкова. Це хвиля емоцій, де записано і шум вулиць і фонтанів, і сміх дітей", - зазначив на відкритті секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

У Харкові відкрили скульптуру "Звуки міста" / Фото: В'ячеслав Мадієвський

Скульптуру створили за мотивами спогадів про звучання міста відомих харків'ян - астронома, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки Ірини Бєльської, лікаря Євгена Комаровського, співака і телеведучого Володимира Дантеса, художника і фотографа Романа Мініна.

Читайте також: У Києві запропонували локації для скульптури борщу

Проєктом "Звуки міста" охоплено шість міст: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одеса, Маріуполь, а також півострів Крим. Скульптура у Харкові - четверта за ліком у межах проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-