Зніс шлагбаум та стріляв: На Київщині водій напідпитку тікав від поліцейських

Зніс шлагбаум та стріляв: На Київщині водій напідпитку тікав від поліцейських

Фото, відео
Укрінформ
У Київській області озброєний чоловік-водій зніс шлагбаум, тікав від правоохоронців і стріляв у них. Правопорушника затримано.

Про це у Фейсбуці повідомив очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

“Ця гонитва зі стріляниною розпочались близько першої ночі у Вишгороді. Наряд ГРПП (група реагування патрульної поліції) помітив хаотичні рухи престижної іномарки та спробував з’ясувати дивну поведінку водія. У відповідь молодик дістав пістолет, дав по газах і спробував втекти. Водій AUDI неодноразово створював аварійні ситуації, а коли ж усвідомив, що не втече, відкрив стрілянину”, - повідомив Нєбитов.

Читайте також: У Бердянську депутат напідпитку збив людину

За його словами, фігурант випустив у бік поліцейських щонайменше 8 куль “і зупинятися, вочевидь, не збирався”. Поліцейські заблокували автомобіль водія вже у Печерському районі столиці, а самого чоловіка — затримали.

“2,5 проміле - саме таку позначку показав «Драгер» щодо вмісту алкоголю в крові правопорушника. 33- річний киянин, який сів за кермо напідпитку, за іронією долі, виявився ще й членом громадського формування з охорони публічного порядку”, - поінформував очільник поліції Київської області.

Читайте також: На Львівщині перекинулося авто з п'яним водієм, загинула неповнолітня

Він уточнив, що правоохоронці встановили: фігурант рік тому притягався до кримінальної відповідальності за статтею 129 ККУ - погроза вбивством.

За інформацією поліції Київщини, правопорушник здійснював постріли з пристрою для відстрілу гумових куль. Правоохоронці вилучили з місця події зброю, дозвільні документи, патрони та гільзи. Також було вилучено та доставлено на спеціально відведений майданчик тимчасового затримання транспортних засобів автомобіль.

Наразі за посягання на життя працівників поліції чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі або навіть довічне ув’язнення.

Читайте також: На Львівщині батько переїхав на смерть дворічну доньку

Нєбитов подякував працівникам Вишгородського райуправління поліції за проявлену сміливість і професіоналізм.

“Окремо відзначу також столичних патрульних поліцейських, адже саме спільними зусиллями вдалося затримати стрілка”, - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-