На Луганщині невідомі погрожували терактами і висунули політичні вимоги

На Луганщині невідомі погрожували терактами і висунули політичні вимоги

Фото
Укрінформ
Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що анонімні терористи у п’ятницю надіслали погрози підірвати об’єкти інфраструктури та висунули політичний ультиматум.

Про це йдеться у його зверненні до жителів області, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Луганської ОДА.

«Сьогодні до силових відомств надійшла анонімна погроза щодо імовірних замінувань об’єктів інфраструктури та місць масового скупчення людей. Особи, що у такий спосіб мають на меті залякати містян і жителів області, висунули політичний ультиматум. Така акція становить загрозу усім жителям області, що і так потерпає від російської збройної агресії, дестабілізує ситуацію також і зсередини», - наголосив Гайдай.

Авторів «ультиматуму» він назвав «п’ятою колоною» і «антиукраїнськими силами всередині країни.

Читайте також: Чоловіку, який «мінував» парад до Дня Незалежності, повідомили про підозру

«Переконаний, що ця провокація зі сторони невідомих осіб може бути спробою перевірити міць наших інституцій на тлі загострення ситуації на фронті. Смертельні постріли знову пролунали у напрямку тих міст, що вже оговтуються від війни. Учорашній обстріл Щастя найкращий тому приклад. Попри те, що місто знаходиться впритул до окупованого українського Луганська, туди повертається мир та вирує життя», - додав голова Луганської ОДА.

Він висловив впевненість, що правоохоронці оперативно і злагоджено працюють над ситуацією, що склалася, і зможуть запобігти терористичному акту.

Водночас ні Гайдай, ані правоохоронці не розкривають зміст погроз, проте в телеграмі вже з’явився текст, який підписаний «Патріоти України». Він складений поганою українською мовою. Аноніми вимагають звільнити «хоча б одного представника націоналістичного руху із СИЗО», а також погрожують підірвати приміщення ДСНС у місті Старобільську «тому що начальник того підрозділу …сєпар».

Наразі тривають пошуки осіб причетних до скоєння цього злочину. Слідство вже працює над юридичним визначенням цієї події.

Читайте також: «Мінерові» столичного залізничного вокзалу повідомили про підозру

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю, 17 вересня, в поліції Луганщини поінформували, що отримали анонімну інформацію про замінування об'єктів промисловості, АЗС та супермаркетів «з певними вимогами».

По тривозі для відпрацювання об'єктів були підняті мобільні екіпажі, вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативні групи та бійці спецпідрозділів разом з працівниками ДСНС, СБУ та інших силових відомств.

Небезпечних предметів не виявлено.

Фото: Луганська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-