У Мінрегіоні сказали, від чого залежить успіх децентралізації

У Мінрегіоні сказали, від чого залежить успіх децентралізації

Укрінформ
Для успішного втілення реформи децентралізації центральна влада має створити умови для розвитку громад, а місцева - скористатись ними.

Про це сказав заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода під час конференції з демократичного врядування, передає кореспондент Укрінформу.

"Основне завдання держави з точки зору уряду, парламенту і всіх центральних органів виконавчої влади - створити відповідні умови. Друге - це завдання місцевої влади - скористатися цими можливостями і забезпечити розвиток своїх територіальних громад. Тільки при поєднанні зусиль муніципальної влади, центральної влади, громадського сектору і в цілому жителів територіальних громад можливо досягти розвитку", - сказав Негода.

Читайте також: Реформа, якої чекали майже століття

Він додав, що реформа децентралізації здійснюється для розвитку територіальних громад, і цей розвиток має передбачати не лише "економічний бум", що в теперішніх умовах дуже важко, а послідовне і системне покращення послуг і умов проживання жителів у кожній громаді.

Конференція з демократичного врядування проводиться Міжнародним республіканським інститутом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-