Після дощів і похолодання прогнозують ще одне «бабине літо»

Після дощів і похолодання прогнозують ще одне «бабине літо»

Погода
Укрінформ
У вихідні, 18-19 вересня, в Україні очікуються дощі, посилення вітру та зниження температури повітря.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

«Погода готується до значних змін. Якщо у п'ятницю в Україні майже скрізь, крім північного регіону, тепло, то з понеділка арктична маса захопить майже весь простір країни. Рвучкий вітер та похолодання очікуються в деяких регіонах у вихідні, але значне зниження денної температури повітря відбудеться 20 вересня. Літня погода остаточно покинула нас, але ще одне бабине літо, ймовірно, в кінці вересня - на початку жовтня, все ж таки має бути», - зазначається в повідомленні.

Так, за прогнозами синоптиків, у західному регіоні країни у п'ятницю, 17 вересня, чергуватимуться ясна та дощова погода, температура повітря вдень - до +22°. У суботу очікується посилення західного та південно-західного вітру до 7 м/сек, максимальна денна температура до +19°, поки ще досить тепло, але дощитиме. У неділю значно похолоднішає, вдень стовпчик термометра не покаже вище +10°, місцями дощитиме. На початку тижня буде похмуро й прохолодно, +6...+10° вдень, але дощі майже всюди припиняться.

Читайте також: Нинішнє літо у Києві було одним з найспекотніших за 140 років

На сході України наприкінці робочого тижня буде затишна, переважно сонячна осіння погода, +19...+22°. У суботу хмар стане більше, у Харківській області пройдуть дощі. Але температура повітря поки що буде комфортною, +19...+23°. У неділю стане холодніше, до +15...+18° вдень, дощитиме. На початку наступного тижня у Харківській області йтимуть дощі та буде досить прохолодно, до +14°. У Луганській і Донецькій областях в понеділок місцями гримітиме та пройдуть сильні дощі, температура повітря вдень до +21°.

У південних областях країни у п'ятницю до +26°, сухо. У вихідні до +24° вдень, до +14° вночі. У суботу буде хмарно, йтимуть дощі, місцями з грозами. У неділю можуть бути тільки невеликі локальні дощі. Похолодає на початку наступного тижня, вдень +15... +17°, вітер західний, північно-західний до 7 м/сек. Температура Чорного моря біля Одеси +20°, Азовського моря біля Бердянська +20°.

У центральному регіоні України у п'ятницю очікується суха й тепла погода, + 22...+26°, тільки у Вінницькій області місцями дощитиме. У вихідні йтимуть дощі, але буде поки що досить тепло, до +19°, у Дніпропетровській області до +21°. Різко похолодає у понеділок, вдень +9...+12°, в Дніпропетровській області до +15 °С. На початку тижня локальні дощі можуть пройти у Полтавській та Черкаській областях.

На півночі України вже з п'ятниці буде чітко виражена зона низького тиску, що забезпечуватиме похмуру та вологу погоду. На Сумщині та Чернігівщині 17 вересня вдень температура повітря до +15°, дощі. У Київській та Житомирській областях у кінці робочого тижня до +23°, мінлива хмарність, дощі. У вихідні температура знизиться до +14...+17°, в цілому похмуро, з невеликими проясненнями, дощитиме. У понеділок стане значно холодніше, вдень очікується +8...+10°, місцями дощитиме.

Читайте також: Озонова діра рекордно зростає - цьогоріч вона більша за Антарктиду

У Києві з п'ятниці по понеділок денна температура повітря стане нижче на 11 градусів, з +20 °С до +9°. Похолодання супроводжуватиметься дощами та колючим західним вітром. Зрідка може з'являтися сонечко, але це не змінить ситуацію, буде дуже холодно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-