Квін відвідала пункт пропуску «Ужгород»

Квін відвідала пункт пропуску «Ужгород»

Фото
Укрінформ
Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін та голова Державної митної служби Павло Рябікін обговорили питання співпраці.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі у пункті пропуску «Ужгород - Вишнє Нємецьке» на Закарпатті, передає Укрінформ із посиланням на допис Державної митної служби у Фейсбуку.

«Під час зустрічі було презентовано роботу пункту пропуску, найрезонансніші виявлення контрабанди та порушення митних правил, план його реконструкції та роботу сканерів. Голова Держмитслужби повідомив, що митниця зацікавлена у навчанні спеціалістів скануючих систем. Крістіна Квін відповіла, що підтримує Павла Рябікіна в цьому напрямку», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідаючи на запитання тимчасової повіреної у справах США про плани протидії контрабанді, Рябікін повідомив, що підтримує криміналізацію товарної контрабанди та надання Держмитслужбі статусу правоохоронного органу.

«Для нас дуже важливим є впровадження кримінальної відповідальності за товарну контрабанду. З минулого року ми намагаємось отримати статус правоохоронного органу для Держмитслужби. Наразі ми квазісервісний інститут влади. Я вважаю, що наявність правоохоронного статусу Держмитслужби допоможе збільшити надходження до бюджету», - зазначив Рябікін.

Читайте також: Тимчасова повірена у справах США на три дні їде в Карпатський регіон

Своєю чергою Квін подякувала за зустріч і запевнила у прагненні допомогти впоратися з усіма викликами: «Ви можете звертатися до мене в будь-який момент, якщо вам щось буде потрібно. Ми знаємо, що ви виконуєте важливу роботу, і ми хочемо вам допомогти з усіма викликами, які зустрічаються на вашому шляху».

Сторони домовилися про тіснішу співпрацю Держмитслужби та Посольства США в Україні, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня на Закарпатті Міністерство цифрової трансформації відкрило перший у Західній Україні центр «Дія.Бізнес». Участь у церемонії відкриття взяла тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-