У Карпатах через вибух загинули двоє туристів, є травмовані

У Карпатах через вибух загинули двоє туристів, є травмовані

Укрінформ
В Івано-Франківській області під час відпочинку на полонині у Надвірнянському районі загинули двоє туристів, ще четверо травмовані через вибух.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління ДСНС в Івано-Франківській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

«15 вересня о 21:20 до Служби порятунку, поступило повідомлення про те, що група туристів з 12 чоловік, двоє з яких діти, під час привалу на полонині «Під Берди» поблизу села Вороненка Надвірнянського району розвели багаття, внаслідок чого відбувся вибух, четверо туристів отримали травми, ще двоє загинули», - повідомляє управління ДСНС в області.

Зазначається, що рятувальники близько 1 години ночі почали супровід першої постраждалої. За годину вони розпочали перенесення на ношах важкохворої особи та автомобілем підвищеної прохідності вивезли двох дітей, які були в групі відпочивальників.

Читайте також: У Тріполі вибухнула закладена «вагнерівцями» міна, поранені шестеро дітей

«Загинули двоє чоловіків 1992 та 1985 років народження, мешканці Коломийського району», - зазначили в пресслужбі ДСНС в області.

Тут зауважили, що поки не знають, що могло вибухнути. Втім, один із відпочивальників розповідав, що на цій території знаходили залишки снарядів часів минулих воєн.

«Туристи розклали вогнище і час від часу підкидали в нього дрова. На той час дітей поклали спати в наметах, які розташовані на віддалі. Діти навіть не прокинулись від звуків вибуху», - розповіли рятувальники.

Серед чотирьох постраждалих біля вогнища, одна жінка у важкому стані. Поки відомо про те, що в неї травмована рука.

До аварійно-рятувальної операції залучили 3 бригади медицини катастроф чергову зміну ОКЦ та мобільно-оперативну групу ГУ ДСНС в області.

Фото: @MNSIFR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-