На Луганщині затримали одного з організаторів псевдореферендуму, який 7 років переховувався в РФ

На Луганщині затримали одного з організаторів псевдореферендуму, який 7 років переховувався в РФ

Укрінформ
Служба безпеки України затримала одного з організаторів псевдореферендуму на Луганщині, який 7 років переховувався на території Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ. 

За даними слідства, зловмисник очолював так звану «виборчу комісію» з проведення псевдореферендуму у Новопсковському районі щодо «незалежності ЛНР».

«Встановлено, що він брав активну участь в організації фейкового заходу, контролював «підрахунок голосів» та відправлення заповнених «бюлетенів» до тимчасово непідконтрольного українській владі Луганська», - ідеться в повідомленні.

Щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, зловмисник втік до РФ.

Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та оголосили у розшук.

Читайте також: СБУ з початку року викрила 65 організаторів «референдуму» 2014 року

Затримали зловмисника під час спецоперації у Новопскові на Луганщині.

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня правоохоронці повідомили про підозру двом організаторам псевдореферендуму про створення «ДНР» в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-