У Запоріжжі всі проби питної води – з відхиленням від норми

У Запоріжжі всі проби питної води – з відхиленням від норми

Укрінформ
На Запоріжжі, за результатами лабораторного контролю, у всіх досліджених пробах питної води виявлені відхилення від гігієнічних нормативів за органолептичними показниками: запах, смак та присмак.

Про це повідомляє пресслужба ГУ "Держпродспоживслужби в Запорізькій області", передає Укрінформ.

"За результатами лабораторного контролю у всіх досліджених пробах питної води (100%) виявлені відхилення від гігієнічних нормативів за органолептичними показниками: запах, смак та присмак", - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

За їхньою інформацією, з урядової гарячої лінії і в телефонному режимі продовжують надходити численні звернення мешканців міста Запоріжжя та села Матвіївка Запорізького району на погіршення якості питної води (неприємний запах та присмак) у системах централізованого питного водопостачання КП «Водоканал» Запорізької міської ради.

Читайте також: Морська вода на Одещині безпечна для купання, крім трьох пляжів Затоки

Випробувальною лабораторією Запорізької регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів було здійснено відбір зразків питної води в закладах освіти та за адресами, вказаними у скаргах людей.

Керівництво служби надіслало лист запорізькому міському голові Володимиру Буряку щодо термінового створення комісії, з залученням всіх зацікавлених служб, для перевірки фактів, викладених у зверненнях громадян щодо незадовільної якості питної води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-